REGINA CARMELI

BEZINNINGSHUIS

 

De naam Regina Carmeli - Koningin van de Karmel - wil zeggen dat het een Karmelhuis is, geleid door de Karmelietessen van het Goddelijk Hart van Jezus. De zusters Karmelietessen willen de spiritualiteit van de Karmel, de geest van waaruit zij leven en werken, doorgeven. Om dit streven te ondersteunen willen zij hun gasten vertrouwd maken met de geest van de Karmel, zoals we die vinden in de werken van Teresa van Avila, Joannes van het Kruis, Theresia van Lisieux, Elisabeth van de Drie-eenheid, Edith Stein, Moeder Maria-Teresa e.a. Deze grote namen van de Karmel zijn zekere wegwijzers in onze tijd. Het bezinningshuis Regina Carmeli wil een plaats zijn voor velen: voor mensen op zoek naar stilte, gebed, bezinning en verdieping.

 

Het bezinningshuis heeft twee kapellen: een grote kapel op de begane grond en een kleine kapel voor ca. 20 personen op de eerste etage. In de grote kapel is het graf van de zalige Moeder Maria-Teresa Tauscher, de stichteres van de Karmel van het Goddelijk Hart van Jezus. U kunt tot rust komen in de grote kloostertuin of in de kleine binnentuin. Het huis biedt een oase van rust en een plek om jezelf terug te vinden en God op het spoor te komen.

 

De slaapkamers (voor 1 of 2 personen; de meesten met douche en toilet) in het gastenverblijf zijn verdeeld over drie etages en zijn voorzien van stevige bedden met dekbedden. Er zijn (gratis) parkeerplaatsen aan de achterzijde van het gebouw.

 

Voor meer informatie zie: http://www.reginacarmeli.info/

 

__________________________________________________________________________________

ZUSTERS BIRGITINESSEN 

GASTENHUIS

 

De Orde van de Allerheiligste Verlosser van de Heilige Birgitta (O.Ss.S.*) wordt gekenmerkt door het apostolaat van de oecumenische gastvrijheid. Een bezoek aan dit monumentale klooster is altijd een kennismaking met het leven van de zusters Birgittinessen en hun getuigenis van de schoonheid en de rijkdom van het religieuze leven. De poorten van de Abdij staan open voor: bezinning, gebed, retraite, overnachtingen, ontmoetingen en maaltijden. 

 

Het monumentale klooster aan de Maasstraat in het centrum van Weert beschikt over verschillende faciliteiten waaronder gastenkamers, een conferentieruimte en de rustgevende kloostertuin. Het gastenhuis staat volledig ter beschikking van hun gastvrij apostolaat. U verblijft in een oae van rust middenin het centrum van Weert. 


Het gastenhuis beschikt over een- en tweepersoonskamers. Alle kamers beschikken over eigen sanitair.

 

Voor meer informatie of een inzicht in het aanbod van het huis, zie: http://www.birgittinessen.nl/

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb