UITNODIGING…
MARIA MATER RETRAITE 2019

 

Van: vrijdag 5 april 16.30 uur t/m zondag 7 april 14.30 uur

Of

Van: vrijdag 20 september 16.30 t/m zondag 22 september 14.30 uur


Waar: Bezinningshuis Regina Carmeli (Kollenberg 2) in Sittard
Kosten: 100 euro  excl  / 108 incl. beddengoed en 2 handdoeken
Website: http://www.reginacarmeli.info/ 

 

Retraites worden begeleid door: kapelaan Simons

 

Vrijwillige bijdrage: Het bovenstaande bedrag omvat enkel de kosten voor het verblijf, maar is exclusief een vergoeding voor de retraitepriester. Het richtbedrag voor vergoeding van alle voorkomende werkzaamheden en voorbereidingen voor een retraiteweekend is in 2018 officieel vastgesteld op 294 euro. We zijn erg dankbaar dat zowel kapelaan Simons als zuster Gisela dit bedrag niet door willen berekenen in de kosten voor de deelneemsters, zodat de financiële drempel niet te hoog wordt om zich te kunnen opgeven voor de Maria Mater Retraite. Mocht u toch een vergoeding willen en kunnen geven, dan wordt dit uiteraard zeer op prijs gesteld en kunt u zich, uitgaande van het aantal deelneemsters aan de retraite en bovenstaande vergoeding, een idee vormen van het richtbedrag.

           

Voor evt. vragen kunt U contact opnemen met:

-   Karin Houwers 077-4746084 (j.houwers3@kpnplanet.nl)
-   Marlies Jetten 077-4741548 (marliesjetten@versatel.nl) 

 

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen en op verzenden te drukken:

 

________________________________________________________________________________

 

THEMA

“Van zijn volheid hebben wij allen ontvangen: genade op genade.” (Joh. 1,16)

 

 

Ontvankelijkheid is de basishouding van ons gelovig leven. Zoals Jezus van de Vader ontvangt, zo ontvangen wij op onze beurt weer van Hem. God vraagt van ons open handen om te ontvangen, een open hart. Wie zijn hart gesloten houdt, wie aan ‘hardheid van hart’ lijdt, kan God niet ontvangen.

            In een tijd waarin onafhankelijkheid en zelfredzaamheid als belangrijke eigenschappen worden gezien om het leven gestalte te geven is ontvankelijkheid en openheid naar Gods genade een minder vanzelfsprekend gegeven. In deze retraite willen we op zoek gaan naar wat Christus ons leert over ontvankelijkheid en hoe wij erin kunnen groeien. Maar ook stelt Hij ons de vraag wat we met het ontvangene doen of hebben gedaan en of we bereid zijn de ontvangen gaven weer los te laten om opnieuw open te bloeien voor zijn genade. Wie immers niet kan loslaten en afgeven, kan uiteindelijk ook niet de vreugde van de Vader binnengaan. Wij worden uitgenodigd om te groeien in ontvankelijkheid en vrijgevigheid om uiteindelijk de Koning tot ons te mogen horen zeggen: “Komt, gezegenden van mijn Vader, en ontvangt het Rijk dat voor u gereed is vanaf de grondvesting der wereld.” (Mt. 25, 34).

 

Uitnodiging Maria Mater Retraite 2019
Word – 45.4 KB 53 downloads