UITNODIGING…

MARIA MATER RETRAITE 2017

Wanneer: van vrijdag 13 januari 16.30 uur t/m zondag 15 januari 14.30 uur
Waar: Bezinningshuis Regina Carmeli (Kollenberg 2) in Sittard
Kosten: 90 euro  excl  / 98 incl. beddegoed en 2 handdoeken
Website: http://www.reginacarmeli.info/

 

Of

 

Van: vrijdag 7 april 16.30 uur t/m zondag 9 april 14.30 uur
Waar: Gastenhuis Zusters Birgitinessen te Weert
Kosten: 100 euro  incl beddegoed en handdoeken

Webite: http://www.birgittinessen.nl/

 

Retraites worden begeleid door: kapelaan Simons

 


 

THEMA

 

Niet gij hebt Mij uitgekozen, maar Ik u en Ik heb u de taak gegeven op tocht te gaan en vruchten voort te brengen, die blijvend mogen zijn. Dan zal de Vader u geven al wat gij Hem in mijn Naam vraagt (Joh. 15, 16).

 

Vruchtbaarheid is een belangrijk thema in het evangelie. Het is niet iets van bijkomstige aard. Reeds in het begin van het evangelie van Marcus en Lucas worden we opgeroepen vruchten voort te brengen die passen bij bekering en degene die geen vrucht draagt wordt het leven niet waardig bevonden.

 

Vruchten voortbrengen doen we echter niet op eigen kracht. Het is de Heer die de groeikracht geeft, maar wij moeten ons wel openstellen voor die groeikracht. Wie dat doet brengt veel en rijke vruchten voort, vruchten die niet voor onszelf maar voor de Heer en zijn Rijk zijn. Daarom dat we de vruchten afdragen, opdat we het leven in Christus waardig worden. We moeten met Hem sterven, om met Hem te kunnen verrijzen, telkens weer. Aan deze geheimen van het Koninkrijk willen we ons in deze retraite toevertrouwen.